Krems 2010 – Opinii – Ionut Handaric

Puterea generatoare de vieti a unei seminte

Semanatorul a iesit sa samene samanta buna a Cuvantului lui Dumnezeu care a dat rod. Din acel rod au mancat si s-au saturat si alte generatii de-a lungul veacurilor, dar au si semanat mai departe samanta datatatoare de viata. Asa am avut si noi romanii parte de “Painea “care a coborat din cer ….dar si obligatia de a o semana si pentru altii.

In primele zile dupa revolutie un frate batran din Cluj a ajuns la vama cu Biblia in mana. Vrand sa treaca granita vamesii l-au intrebat:

– Unde te duci mosule?

– Cu Evanghelia la alte popoare caci asa ne-a poruncit Domnul Isus … si pentru ca n-avea pasaport vamesii l-au intors inapoi.

Atunci am zambit si eu la fel ca altii din vremea aceea, dar acuma cred ca prin acel frate batran Dumnezeu a transmis un mesaj poporului Roman, popor ales si pus deoparte pentru lucrarea Domnului.

Prin ingaduinta lui Dumnezeu peste cativa ani dupa aceasta intamplare am ajuns si eu in Spania unde am gasit multi frati si multe Biserici Nou Testamentare.Intr-o intalnire, un frate din Guatemala ne-a marturisit ca Bisericile din America de Sud , de peste 20 de ani se roaga pentru Spania considerand-o “tara mama”. Un batran de acolo a transmis un mesaj din partea Domnului cu urmatoarele cuvinte “un popor in mare numar va veni in Spania si va trezii acest popor la viata….”iar fratele a zis: “cred ca acest popor sunteti voi Romanii

In anii care au trecut ne-au vizitat multi frati din Romania si chiar de peste Ocean si toti prin mesajele lor aveau un mesaj aparte: “Dumnezeu ne-a imprastiat pe noi Romanii in toata Europa cu scopul de a reaprinde flacara credintei acolo unde a ars odata cu putere ,acum fiind doar un fitil fumegand.”

Duhul care a miscat pe fratele din Cluj, pe cei din America de Sud ,pe cei de pretutindeni ,ne-a prins si pe noi Romanii din diaspora si dupa cativa ani de incercarisi pregatiri de a ne pune laolata in zilele de 22-24 Octombrie 2010 la Krems-Austria aproximativ 50 de reprezentanti ai Bisericilor imprastiate in diaspora Europeana ,impreuna cu frati din conducerea Cultului Crestin Baptist ,in frunte cu fratele presedinte Otniel Bunaciu si fratele secretar general Nelu Tutac ne-am intalnit intr-o conferinta sub deviza”PASINE PENTRU MISIUNE”

Au fost trei zile de neuitat!

Am fost incurajati de dragostea fratilor din Krems ,de mesajele fratilor,de experientele altora,si ne-am intors fiecare in bisericile unde slujim cu facliile aprinse de dragostea lui Cristos pentru largirea Imparatiei lui Dumnezeu.

Fie ca peste ani,generatiile care vor veni sa slaveasca pe Dumnezeu care ne-a ales pe noi Romanii sa imprastiem in toata Europa (si nu numai)mireasma Cunostintei Lui.

Consemnaza Ionut Handaric

Biserica Crestina Baptista Romana Betel, Madrid-Spania

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.