Madrid 2011 – Opinii – Alexandru Vlasin

Cu Dumnezeu printre popoare

”Cu Dumenzeu printre popoare” a fost motto-ul conferinței Pan-Europene a românilor creștin baptiști din Europa Apuseană, găzduită de biserica româna creștin baptistă ”Betel” din Madrid, Spania. Astfel că, în zilele de 22-24 Octombrie 2011, a avut loc cea de a doua conferință a bisericilor române baptiste din diaspora europeană, organziată de Uniunea Bisericilor Creștin Baptiste din România prin Departamentul de Misiune al UBR.

 A fost prezent președintele cultului, fr. Otniel Bunaciu, fr. George Dancea ca reprezentant al Convenției baptistilor români din America de Nord și Canada, fr.Marcel Cordos și fr Ben Oni Ardelean ca vorbitori principali. Deasemnea, coordonatorul Departamentului de misiune al UBR împreună cu biserica locală a asigurat organizarea lucrărilor întregii congerințe. Putem spune că în acest an prezența delegaților a fost mai mare prin participarea a 57 de delegați din 24 de bisericii, din 8 țări diferite.

Această conferință a fost un prilej deosebit pentru încurajare reciprocă și exprimarea comună a dorinței din ce în ce mai crescândă a românilor din Europa pentru o implicare mai evidentă în lucrarea de misiune în țările ce ne găzduiesc.

Fiecare participant a avut prilejul de a împărtăși celorlalți modul în care Dumenzeu lucrează printre românii din diaspora. În același timp a devenit evident faptul că o conlucrare cu bisericile autohtone trebuie să devina o prioritate, fără ca acest lucru să pericliteze măturia credinței. În acest sens, Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din Spania a transmis un mesaj scris delegaților conferinței prin care au apreciat contribuția benefică pe care o pot avea românii baptiști în tările Europei de vest, invitând participanții la slujire comună în vederea câștigării națiunilor pentru Hristos.

Anul viitor în a treia duminică a lunii Octombrie această conferința va avea loc în Londra. De aceea, vă îndemnăm să continuați să vă rugați pentru românii din diapora europeană și de pretutindeni. Dorim ca mărturia noastră să-l glorifice pe Dumenzeu și cât mai mulți să fie adaugați la Împărație regelui nostru ce in umilință, născut în iesle, a dat dovadă de dragoste pentru întreaga omenire venind în lume pentru mântuirea fiecăruia care crede.

Slujim împreună,

Alexandru Vlașin

Coordonator Departament de Misiune,

Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din România

www.uniuneabaptista.ro, misiunebaptista@gmail.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.