Krems 2010 – Prima intalnire a Bisericilor Baptiste Romane din Diaspora Europeana

La initiativa Uniunii Bisericilor Baptiste din Romania s-a celebrat in zilele 22-24 octombrie in Krems (Austria) prima intilnire a Bisericilor Baptiste Romane din diaspora europeana. UBR a fost reprezentata de primii sai mandatari Otniel Bunaciu (presedinte) si Ionel Tutac (secretar) dar a sumat si alte institutii in aceasta actiune Istitutul Teologic Baptist (prin persoana lui Cornel Boingeanu) si Asociatia Bisericilor Baptiste Romane din SUA si Canada ( reprezentata de pastorul Nelu Pascut).

Scopul acestei intilniri a fost restabilirea partasiei. Cei 45 de reprezentanti a celor 25 de Biserici participante din Spania, Italia, Anglia, Irlanda, Germania, Austria, Cehia au configurat pentru intia data harta geografica si sociala a Bisericilor Baptiste Romane din Europa Occidentala. Atelierele pe care s-a lucrat au fost orientate practic, iar comuniunea duhovniceasca pe tot timpul intilnirii s-a simtit din plin.

Rezultatele nu s-au lasat mult asteptate: o noua intilnire in 2011 la Madrid, actualul site pentru facilizarea contactelor precum si propunerea UBR de a primi pe cei ce vor ca membri asociati si de a-i asista in proiecte pentru care Uniunea dispune de resurse.

A fost „ca roua Hermonului” care s-a coborit peste adunarile tuturor fratilor din Europa improspatind si imbogatind lucrarea acestor Biserici.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.